Han saltat els ploms de la modernitat, benvinguts a la foscor del segle XIX!

El cert és que porto dies llegint diaris, escoltant les notícies i veient els informatius de la televisió, i la veritat és que a mida que he anat desgranant l’actualitat he anat observant de forma més clara i contundent com… sí, definitivament hi ha una apagada general.

 

Si teniu la sort (o la desgràcia) de transitar per la nostra estimada capital amb qualsevol tipus de vehicle motoritzat (sigui privat o no) veureu amb estupefacció com us heu de jugar la vida entre clàxons i frenades brusques alhora de sortejar un xamfrà; si per contra decidiu moure-us amb les vostres pròpies cames, cap problema!, perquè la calor apreta i quan decidiu refrescar-vos amb qualsevol mena de beguda tonificant podreu observar com la totpoderosa (i que déu m’escolti…) FECSA-ENDESA us fa brindar amb llaunes calentes degut a la no operativitat de les neveres dels múltiples locals que hi ha a la ciutat; però tranquils, sempre teniu l’opció de quedar-vos a casa reclosos, sense ordinador ni televisió, sense ràdio ni llum, sense poder carregar el mòbil i sovint sense telèfon fixe, que cada cop més estan connectats a la corrent.

 

I és que senyors, malgrat veure gent amb fanalets pel carrer, famílies senceres als balcons intentant caçar les últimes guspires de llum natural mentre empunyen amb força una desgastada espelma o gent llençant menjar podrit que fa pocs dies que havien adquirit diuen que estem al segle XXI.

 

Les grotesques imatges que estem vivint els barcelonins, però, només són un clar reflex del que està succeint ara mateix en el nostre estimat país… i és que sí amics, aquests dies se’m treien les ganes d’acabar de llegir les notícies.

 

Malgrat estar a les fosques i amb les possibilitats comunicatives força minvades he pogut veure com en el nostre modern i cosmopolita país s’ha segrestat una publicació satírica per ultratjar la corona…. però això no és tot, …

[@more@]

som tant moderns i avançats que el senyor excel·lentíssim jutge va dictaminar que destruïssin els motlles de la revista, com si en ple segle XIX ens trobéssim, i no li va venir al cap fins al cap d’uns dies que això de les revistes potser ara anava per ordinadors, i que les portades s’escanejaven i es dissenyaven fent ús de la informàtica i que potser estaria millor clausurar cautelarment la seva web.

 

I és que amb una espelma vacil·lant per l’escàs vent que bufa, he pogut llegir (també) com un avançadíssim jutge murcià, el senyor Ferrin, ha separat la filla d’una parella de lesbianes pel fet de ser-ho, i ha atorgat la custodia al pare al·legant (i són paraules textuals!) que “La condició de toxicòman, pederasta, prostituta, la pertinença d'un dels progenitors a una secta satànica, etcètera, entenc que afecta negativament als fills, igual que una relació heterosexual del progenitor amb la custòdia pot perjudicar els menors i servir de base per un canvi de custòdia; doncs el mateix la d'homosexual".

 

I és que avui he arribat a la conclusió de que això de quedar-nos a les fosques és una simple metàfora del que realment està passant al nostre modern, cosmopolita i xupi guay país. Avui he vist com potser això del segle XXI encara ens queda una mica gran i potser millor que de tant en tant amaguem el cap sota l’ala i ens posem a reflexionar, perquè el que és evident és que així no anem enlloc… I és que com dirien aquells, “pasen i vean” perquè el circ és gran i l’espectacle del tot lamentable…

 

I ara ja només com a curiositat… amic Woody, desconec quants grups electrògens hauran posat a la teva disposició en menys d’un minut mentre gairebé un milió de persones restava sense llum a les seves llars però… em podràs fer un favor? Podràs mostrar  a les teves pel·lícules (ja que et donem més d’un quilo d’euros) quelcom més que les postaletes que hom coneix? Més que res perquè de Barcelona n’hi ha una, i ara mateix no salto d’alegria en veure-la….

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.